Profi költöztetés Budapest logó

ÁRAK

A költöztetés tarifái:

 

A költöztetés árak tarifális alapon az alábbi nettó óra- és km díjjaktól kezdődően kerülnek meghatározásra. A tarifális elszámolás a legköltséghatékonyabb elszámolási mód egy költöztetés esetén. Ebben az esetben pontosan annyit számláz ki Önnek a költöztető, amennyi ideig a munka tartott, nem többet, nem kevesebbet.

 

 

profi árak

 

Tehergépkocsi + 3 fő rakodó   8.000 Ft/óra

 

 

ár

 

Tehergépkocsi + 5 fő rakodó   11.430 Ft/óra

 

 

kocsi

 

Tehergépkocsi + 7 fő rakodó 14.860 Ft/óra

 

 

Amennyiben a fenti példáktól eltérően alacsonyabb vagy magasabb rakodói létszámot kér a munkához, minden rakodó 1.715 Ft/fő/óra értékkel módosítja a fenti díjjakat +/- irányban, tehát pl. tehergépkocsi + 4 fő rakodó 9.715 Ft/óra stb.

 

Tehergépkocsiaink 3,5 t.-7.5 t. össztömegűek, illetve külön igény esetén pótkocsit is tudunk biztosítani, ebben az az esetben a szerelvény összsúlya 10 t.

 

A tehergépkocsi km díja nettó 200-295 Ft/km, annak mérete, illetve a reláció (honnan-hová) függvényében. Ezen díj, vidéki munka esetén az e-útdíj, vagy az e-matrica díját tartalmazza. A fenti képeken az egyik 7.5 tonna ösztömegű tehergépjármű látható.

 

Nyilván felmerül a Megrendelőkben, hogy a tarifális elszámolás hogyan befolyásolhatja a költöztetés árakat. Lehetséges-e a költöztetőnek nem áll érdekében gyorsan elvégezni a munkát, hiszen ha lassan zajlik a költöztetés, akkor magasabb árat (több órát) tud a Megrendelő felé kiszámlázni.

 

Az a költöztető, aki az áraiban erre apellál, az rendkívül korlátolt és együgyű gondolkodású. A költöztetőnek nem az az üzlet, hogy egy 6 órás munkát mondjuk 8 óra alatt végezzen el (az időhúzás miatt), hanem az, hogy az eltávozása után egy olyan elégedett Megrendelőt hagyjon maga után, aki egyrészt a következő alkalommal is vele fog költözni, másrészt pedig nyugodt lelkiismerettel fogja az adott költöztetőt tovább ajánlani ismeretségi körében. Társaságunk vezetése büszke arra, hogy ügyfeleink kb. 80%-a visszatérő, illetve ajánlott Megrendelő.

 

A tarifális elszámolás a leghasznosabb!

 

Ugye Ön sem szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy a költöztető cég a költözés napján, a háza vagy lakása előtt megjelenik és közli Önnel: ennyi bútort mégsem tud elszállítani a megállapodott díjért?!

 

A költöztetés tarifális elszámolása (azaz amikor pontosan az elvégzett munkáért fizet) ezért világszerte a leghatékonyabb és legelterjedtebb módszer a költöztetés árak kalkulációjánál.

 

Az Ön pontos igényeit, a szállítandó bútorok mennyiségét figyelembe véve egy profi költöztető cég képes az Önnek megfelelő méretű teherautót és a szükséges számú rakodót biztosítani.

 

Mi a helyzet a fix összegű elszámolás esetén?

 

Mindegyik költöztető órabérben fizeti ki a rakodóit. Emiatt amikor egy költöztető fix összeget ad meg, akkor azt úgy teszi, hogy előtte megpróbálja megsaccolni a költöztetés elvégzéséhez szükséges időt, azt beszorozza az aktuális óradíjával és az így kapott összeget ajánlja ki a Megrendelőnek.

 

Mi a probléma ezzel a megoldással?


A költöztetők nem jósok, így a legritkábban fordul elő az, hogy pont annyi munkaórát saccolnak, mint amennyi időt valóban rá kell fordítani a költöztetésre. Általában vagy többet, vagy kevesebbet.

 

Amennyiben többet kalkulálnak, úgy a Megrendelő a végén többet fog fizetni, mint ha a ténylegesen a költöztetésre fordított idő alapján történt volna az elszámolás.

 

Amennyiben viszont a költöztető alábecsülte a munka elvégzéséhez szükséges időt, akkor vagy az történik, hogy mindenféle kifogást kitalálva megpróbálja "felsrófolni" a költöztetés árát (például azzal, hogy erről, meg arról nem volt szó, ezt meg azt nem mutatták meg neki stb.), vagy pedig az, hogy a végén "összecsapja" a munkát, hogy csökkentse a veszteségét.

 

Mindkét esetben a vesztes a Megrendelő, ezért társaságunk a költöztetés árak meghatározásakor az egész világon elterjedt, legköltséghatékonyabb tarifális elszámolási rendszert alkalmazza.

vissza a főmenühöz