Profi költöztetés Budapest logó

Akadálymentes változat

Költöztető dobozokIgazán csak költözésnél döbben rá az ember, mennyi minden felhalmozódott az évek során. Ennek nagy része értéket képvisel számunkra, ezért nem mindegy, hogy mibe csomagoljuk őket. A megfelelő költöztető dobozok megválasztása ezért kulcsfontosságú a költözés során. De miért is?

 

Milyen a jó költöztető doboz?

 

Költöztetéskor és főleg csomagoláskor minden perc számít. Ezért egy jó költöztető doboznál rendkívül fontos, hogy könnyen összeszerelhető legyen, és ne kelljen hosszú perceket azzal töltenünk, hogy egyáltalán elkezdhessük a pakolást. Ezen kívül elengedhetetlen, hogy jól terhelhető legyen, és ne adja meg magát az első felemelésnél.

 

Hol szerezhetünk be költöztető dobozokat?

 

A költöztető dobozokhoz többféle úton hozzájuthatunk.

Egy másik lehetőség, hogy megkérdezzük a közeli boltban, akad-e olyan doboz, amit ők úgyis kidobnának a szemétbe. Ebben az esetben még a környezetünkre is odafigyeltünk az újrahasznosítással.

  • Megvásárolhatjuk barkácsáruházakban, bár ebben az esetben számítanunk kell a jelentkező plusz költségekre.
  • A harmadik lehetőség pedig az, ha a csomagolás beszerzését egy profi költöztető csapatra bízzuk, akik biztosan mindent szempontot figyelembe vesznek a megfelelő csomagolóanyag beszerzésénél.

 

Mire figyeljünk, ha dobozba csomagolunk?

 

Csomagolásnál először azt kell végiggondolnunk, hogy mit is szeretnénk költöztető dobozokba csomagolni. Paplant, párnát nem érdemes, ezeket ugyanis főként a szennyeződéstől kell védeni, erre megfelel valamilyen fóliacsomagolás is. Költöztető dobozokba érdemes csomagolni például a könyveket, dekorációs tárgyakat, konyhai eszközöket, vegyszereket stb. Törékeny tárgyaknál ügyeljünk arra, hogy ne közvetlenül tegyük bele a dobozba, hanem valamilyen papírba tekerve, hogy a dobozt teljesen kitöltsük vele, és esélyük se legyen egymáshoz ütődni a tárgyaknak. A könyvek és egyéb nehéz tárgyak csomagolásánál minden esetben gondoljunk egyrészt arra, hogy a dobozunk elbírja-e az adott súlyt, másrészt arra is, hogy ezeket a dobozokat a csomagolás végeztével egy ember fogja felemelni, tehát egy ember teherbírásához mérten kell telepakolni. A dobozok megtöltése után fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő lezárásra, és a felcímkézésre.

 

Mit tegyünk, ha se időnk, se energiánk nincs a költöztető dobozokkal foglalkozni?

 

A csomagolás csak első látásra tűnik egyszerű feladatnak. Ahhoz azonban, hogy minden értékünk karcolásmentesen, minőségveszteség nélkül érjen a szállítási helyére, elengedhetetlen a megfelelő csomagolóanyag megválasztása. Amennyiben igényli, költöztető cégünk biztosítja az Ön számára a megfelelő méretű és teherbírású dobozokat, ill. egyéb csomagolóanyagokat is a mobilszekrénytől kezdve a kartonig.

 

A költöztető dobozokkal kapcsolatos további információkról, illetve csomagolással egybekötött költöztetés szolgáltatásunkról a linkre kattintva olvashat.