Profi költöztetés Budapest logó

Akadálymentes változat

CsomagolásMit érdemes becsomagolni?

 

A csomagolás alapvetően két dologtól védi meg a tárgyakat. Egyszer a koszolódástól, másszor pedig a mechanikai sérülésektől.

A szállítandó tárgy jellegéből fakad, hogy elsősorban hogyan és milyen védelemmel ellátva csomagoljuk. Gondoljunk pl. egy ágymatracra, melyet elsősorban a szennyeződés elleni védelem jegyében csomagolunk be, míg pl. egy tv becsomagolásánál már a mechanikai védelmet biztosító csomagolás az elsődleges szempont.

Egy hagyományos lakóssági költöztetés során leggyakrabban a konyhai eszközök (elsősorban tányérok, poharak), könyvek, ruhák kerülnek csomagolásra, ugyanakkor sokszor megfelelő védelmet kell biztosítani a műszaki berendezéseknek, bútoroknak is.

A kényesebb, törékenyebb és értékesebb ingóságok becsomagolását érdemesebb profi költöztetőkre bízni, egyrészt ők rendelkeznek az ehhez szükséges speciális csomagolóanyagokkal, illetve az ehhez szükséges szakmai ismeretekkel és gyakorlattal is. A szállítás szempontjából a legbiztosabb csomagolási mód a gyári csomagolóanyag felhasználása.

 

Hogyan érdemes csomagolni?

 

Azon lakóssági ügyfelek részére akik magunknak kívánnak becsomagolni, főleg a nem-törékeny ingóságok becsomagolását ajánljuk, ilyenek pl. a könyvek, ruhák. Amennyiben rendelkeznek olyan műszaki berendezéssel amelynek még megvan a gyári csomagolása, akkor javasoljuk annak feltétlen használatát.

 

Speciális csomagolást igénylő esetek.

 

Vannak esetek amikor a szállításra kerülő ingóságok speciális csomagolási eljárást igényelnek, ilyen pl. a raktározás céljából történő csomagolás, az adatvesztést megakadályozó csomagolás vagy pl. a nemzetközi szállítás esetén szükséges csomagolások esetei. Minden ilyen esetben kérjék szakemberek előzetes segítségét.


Csomagolóanyagok fajtái

 

Egy felkészült profi költöztető csapat a csomagolóanyagok széles választékával rendelkezik. Ilyenek pl. a különböző méretű és teherbírású költöztető dobozok, különböző nyújtható és streccsfóliák, légpárnás fóliák, mobil szekrények és számos más speciális célt kiszolgáló anyagok. Amennyiben rendelkezik olyan ingósággal aminek a csomagolása egyedi megoldást igényel, úgy azt javasoljuk, hogy a költöztetőknek mindenképpen előzetesen jelezzék.