Profi költöztetés Budapest logó

Akadálymentes változat

BútorszállításA bútorok lakásunk meghatározó elemei, életünk részei. Költöztetésnél éppen ezért a bútorszállítás igényli a legtöbb odafigyelést, profizmust. Fontos ugyanis, hogy lakásunk berendezése sérülésmentesen megérkezzen új helyére, hiszen még sokáig használni akarjuk a költöztetés után is.

 

A bútorszállítás és a költöztetés két különböző munkafolyamatot jelent. Költöztetés alatt komplett, teljes háztartások, mig bútorszállítás esetén legfeljebb pár db bútor átszállítását értjük. A bútorszállításhoz általában olyan kiegészítő szolgáltatások is szoktak tartozni, mint a bútorszerelés, csomagolás, vagy pl. a tárolás, raktározás. Ezekről bővebben az alábbiakban olvashat.

 

Szét kell­-e szerelni a bútorokat bútorszállítás előtt?

 

A bútorszállításnál nem feltétlenül kell a bútorokat szétszerelni. A legtöbb esetben összeszerelt állapotban szállítjuk őket, ezzel megspórolva a szét és összeszerelésre fordítandó időt, pénzt és energiát.

Néhány esetben azonban szükséges a szétszerelés. Például ha az ajtón nem férnek ki vagy ­be a bútorok, esetleg jellegükből fakadóan célszerű a szétszerelés (pl. emeletes ágy), vagy abban az esetben, ha szállítás után a megrendelő nem felhasználni, hanem elraktározni szeretné az adott bútordarabot. A költözéshez mindenképpen szükséges bútorszerelést felár nélkül vállaljuk.

 

Kell-­e csomagolni a bútorokat szállításhoz?

 

Bútorszállítás esetén a bútorok csomagolása főleg abban az esetben ajánlott, ha valamilyen része textíliából készült, vagy textília bevonattal van ellátva. Ebben az esetben bútorszállítás előtt érdemes valamilyen fóliával befedni, megvédve ezzel a különféle szennyeződésektől a bútort. Kivételt képeznek ez alól az antik bútorok, melyeket speciális csomagolással szállítunk következő rendeltetési helyére. A csomagolás egyrészt a portól, nedvességtől, másrészt a sérülésektől óvja meg a bútorokat. Amennyiben a csomagolást raktározás céljából kérik, úgy érdemes azt külön jelezni a diszpécserszolgálatnak, mert ebben az esetben eltérő módon történik a csomagolás.

 

Bútorszállítás, ahogy mi csináljuk

 

Cégünk több tíz éves tapasztalattal rendelkezik a költöztetés terén, és kifejezetten a bútorszállítás tekintetében is, ami rendkívül nagy előny, mivel rengeteg olyan helyzet adódhat a bútorszállítás során, ami megfelelő rutin nélkül kivitelezhetetlen.

Lényeges szempont a bútorszállításnál, hogy a teherautó raktere párnázott legyen. Ez biztosítja a bútorok sérülés- és karcolásmentes célba jutását. A nagy rutin azonban nemcsak a nagy távolságra történő bútorszállításban előny, hanem a közeli, akár épületen belüli bútorpakolásnál is. Fontos számunkra, hogy a szállítandó berendezések minden esetben tisztán és biztonságban érjenek el a kijelölt helyre.

 

Éppen ezért a bútorok felhúzását, illetve leengedését az első emeletig végezzük, kizárólag rutinos, profi rakodókkal. Kollégáink rendszeres továbbképzésen vesznek részt, hogy a csapat minél gördülékenyebben, összehangoltan teljesíthesse az adott megbízásokat.