Profi költöztetés Budapest logó

Akadálymentes változat

Antik bútor szállítás 

Annak a megítélése, hogy mi tartozik az antik bútorok körébe országonként és szakértőként eltérő. Van ahol a 100 évnél régebbi tárgyakat sorolják ide, van ahol a 150 évet jelölik meg korként. Az Egyesült Államokban pl. az 1840 elötti ingóságokat nevezik antiknak. A biztosító társaságok megítélése is eltérő, mind országonként, mind pedig biztosítónként. Azokat a bútorokat amelyek nem érik el az antik bútorok korát, de 50 év felettiek, általában régiségeknek nevezik.

 

Az antik tárgyak meghatározosánál követelmény, hogy azon felismerhető legyen az alkotó egyéniségének jele, azaz antik bútorokat nem szoktak pl. tömeggyártásba gyártani, ezek a tárgyak sosem lehetnek teljesen egyformák. Az antik bútor tulajdonosokból szinte minden eggyes bőtordarab külön érzelmet vált ki. Vannak olyanok akiknek minden egyes antiktárgy egy külön történetet elevenít fel. A kiválló állapotú anti bútorok egyszerre lehetnek berendezési tárgyak és szolgálhatnak az ingatlan belső díszelemenként is.

 

Az antik bútorok szállítása speciális szaktudást és felszerelést ígényel a költöztetőktől. Mivel ezek a tárgyak sokkal sérülékenyebbek a hagyományos ingóságokénál, illetve egy esetleges sérülés helyrehozatala sokkal magasabb összeget jelenthet az átlagosnál, ezért ezen tárgyak szállítását nem minden költöztető vállalja el. Társaságunkat rendszeresen bízzák meg múzeumok antik tárgyainak szálításával, iletve csomagolásával. Rendelkezünk ezen kényes ingóságok biztonságos szállításához szükséges felszereléssel, szaktudással, illetve kimondottan az antik tárgyak szállítására szóló speciális biztosítási csomaggal. A minőségi munkavégzésre garanciát nyújt nevünk és a konkrét tevékenységre vonatkozó referenciáink.